Martha’s 3 vragen

Martha studeert communicatie in Malawi. Via Nederlanders die in Malawi wonen, kregen we bericht dat de dochter van hun hulp in de huishouding na haar eerste jaar niet verder kon met haar studie, omdat haar aanvraag voor een lening van de regering was afgewezen. Dat was natuurlijk erg jammer. Gelukkig hadden we nog ruimte in het budget om Martha’s opleiding te sponsoren. Martha heeft onze drie vragen beantwoord. Dit waren haar antwoorden:

Waar droom je van?

Ik droom ervan om succesvol te zijn, ik geloof dat ik ben geboren om het verschil te maken voor mijn familie en mijn land en om mee te werken om van de wereld een betere plaats te maken.

Wat motiveert jou in je studie?

Het verlangen om mijn droom waar te maken en ik hoop dat mijn moeder trots op me zal zijn. Ik hoop dat ik de soiaal /economische positie van mijn familie kan verbeteren. Mijn arme familie motiveert me, om hard te werken

Wie is voor jou een voorbeeld?

De voormalige president, mevrouw Joyce Banda, die nooit haar doel opgaf, zo zou ik ook willen zijn! Ik wil hard werken om mijn doel te bereiken.