Jeril is nu technisch ingenieur

In 2011 ontvingen we een aanvraag voor sponsoring namens Jeril uit de Filippijnen. Hij was 16 jaar en zat toen in de tweede klas van de middelbare school. Hij vroeg hulp om de laatste 2 jaar te kunnen bekostigen. Zijn moeder was huisvrouw en zorgde voor zijn jongere broertjes en zusjes. Zijn vader was taxibestuurder op een driewielige motortaxi, maar de inkomsten daarvan waren niet genoeg om Jeril naar school te kunnen blijven sturen. Daarom verdiende Jeril bij met de verkoop van kranten en banana que (een soort gebakken banaan, hier is het recept!). In zijn motivatiebrief schreef hij dat hij na de middelbare school graag een praktische opleiding wilde doen, en kok wilde worden. Hij wilde zijn eigen restaurant beginnen, en daarmee zijn familie financieel kunnen helpen.

Deze aanvraag konden we gelukkig aannemen en in 2013 sloot hij de middelbare school met erg goede cijfers af.

Toen ontvingen we een nieuwe aanvraag van hem. Daarin schreef hij dat zijn vader inmiddels was overleden. Ze leefden van zijn krappe pensioentje, maar dat was bij lange na niet genoeg om een vervolgstudie te kunnen betalen. Hij wilde, in tegenstelling tot wat hij twee jaar eerder schreef, de ingenieursopleiding civiele techniek doen, zodat hij daarmee een goede baan kon vinden en zijn familie kon helpen. Deze opleiding kostte slechts €410,- per jaar, en gezien zijn goede resultaten op de middelbare school, hebben we besloten hem ook voor deze opleiding te sponsoren.

We ontvingen regelmatig goede cijferlijsten van hem en dit jaar is hij afgestudeerd! Hij wacht nog op zijn diploma en eindcijfers (in sommige landen kan dat vrij lang duren).

Dankzij zijn doorzettingsvermogen en uw steun heeft hij zijn studie kunnen afronden en ziet zijn toekomst er nu heel anders uit! Met een diploma civiele techniek zal het voor hem niet moeilijk zijn om een goede baan te kunnen vinden. We hopen binnenkort van hem te horen of dat is gelukt.